skip to Main Content
wonen

De woontrends die in 2022 worden verwacht

Het is altijd maar de vraag wat de trends voor het nieuwe jaar gaan worden. De woontrends die voor 2022 worden verwacht kan je hier lezen!

natuur

Natuur

Er wordt verwacht dat de natuur veel terug gaat komen in 2022. In de woontrend gaat dit terug komen door middel van kleuren. Flexa heeft de kleur Bright Skies bekendgemaakt als kleur van het jaar 2022. Dit is een lichtblauwe kleur die verwijst naar de lucht. Histor heeft de kleur Olive Spring uitgeroepen tot kleur van het jaar 2022. Dit is een olijf groene kleur en staat symbool voor het welzijn dat de natuur ons brengt.

Duurzaam

De volgende woontrend die verwacht wordt in 2022 is duurzaam. Duurzaam was in 2021 al een trend, maar er wordt verwacht dat het in 2022 nog groter wordt. Duurzaamheid ga je terugzien in woningen door middel van kurkwanden of organisch vormen. Dit zijn vormen die moeten denken aan de natuur, zoals koraal of planten.

Ronde vormen met zachte stoffen

Je ziet steeds vaker ronde vormen in woonkamers. Er wordt verwacht dat dit alleen maar zal toenemen in 2022. De combinatie van ronde vormen met zachte stoffen zorgen voor een rustig en veilig gevoel in de woonkamer.

Verlichting

Licht geeft een mooi effect aan je woonkamer. In 2022 zal dit terug komen in de vorm van grote lampen met opvallende lampenkappen. De lamp wordt een kunstwerk in de woning.

Back To Top